درمان واریس

درمان واریس
واریس به دلیل ضعف دیواره عروق پا و اتساع آن ها اتفاق می افتد.
واریس می تواند به دلایل ژنتیکی، دلایل مرتبط به سوء تغذیه و ناکارآمدی دریچه های آن ناحیه که موظف به برگرداندن خون به قسمت های بالاتر هستند، ایجاد شود.
همچنین شرایطی از جمله حاملگی و ایستادن های طولانی مدت، چاقی، یبوست مزمن و احتقان کبد، می تواند منجر به افزایش ایجاد فشار بر روی عروق پا شده و در نهایت منجر به واریس گردد.
ما همیشه دیدیم درمان واریس و هموروئید شبیه همه ! این 2 تا ربطی به هم دارن ؟!
بله… هموروئید نیز در واقع نوعی واریس است که اختصاصا بر روی عروق ناحیه مقعد ایجاد می شود. به همین دلیل، این 2 اختلال، عموما توصیه ها و درمان مشترک دارند و درمان واریس می توانند، جهت درمان هموروئید نیز موثر واقع شود.
واریس می تواند با درد نیز همراه باشد. چنانچه تغییر رنگ محسوس در رگ های واریسی ایجاد شود، بهتر است که رگ ها به پزشک نشان داده شوند و اقداماتی جهت بهبود آن ها صورت گیرد. زیرا که احتمال ایجاد لخته های خونی در آن ها وجود دارد.
خانم ها با توجه به حاملگی، احتمال ابتلای بیشتری نسبت به اقایان دارند.
توصیه غیر دارویی برای درمان واریس وجود داره ؟!
بله… توصیه هایی که می توانیم به افراد مبتلا به واریس بکنیم، به شرح زیر است:
رژیم غذایی سرشار از فیبر، می تواند در متعادل نگه داشتن وزن بدن و پیش گیری از یبوست، تاثیر مثبتی داشته باشد.
مصرف مقادیر زیاد چربی و الکل، منجر به کاهش استحکام رگ ها می شود و توصیه نمی شود.
مصرف مقادیر زیاد آب در کنار سبزیجات و میوه جات تازه جهت درمان واریس می تواند کمک کننده باشد.
غذاهایی که حاوی مقادیر بالایی از فلاونوئیدها هستند از جمله مرکبات، اکثر میوه های بدون هسته و جوانه گندم می توانددر بهبود واریس موثر باشد.
پیاده روی های منظم نیز می تواند جهت پیش گیری از ابتلا به واریس کمک کننده باشد.
در صورت ایجاد رگ های واریسی، درمان آن ها مشکل است. لذا انجام اقداماتی در جهت پیش گیری از ابتلا به واریس ضروری است.
چه داروهایی جهت درمان واریس وجود داره ؟
در واقع، داروی خاصی جهت درمان واریس وجود ندارد !
مکمل هایی در بازار دارویی وجود دارند که می توانند جهت درمان واریس به کار روند و اثر کمک کننده در این زمینه داشته باشند که به آن ها می پردازیم :
شاه بلوط هندی
گیاه شاه بلوط هندی یا Horse chestnut در کاهش التهاب و درد عروق موثر است و در تمام اختلالات عروقی از جمله واریس می تواند نقش کمک کننده و مفیدی داشته باشد.
شاه بلوط هندی می تواند جهت درمان واریس به بیماران توصیه شود. فراورده هایی از این گیاه در بازار دارویی وجود دارند . از جمله : قرص ونوویتال ( شرکت دینه ) ، قرص و پماد ونوگل ( شرکت گل دارو )، قرص فیتوون ( شرکت آمی ویتال ) و قرص وینیسین ( باریج اسانس )
دافلون و وناکورا
فرآورده وناکورا حاوی دایوسمین و فرآورده دافلون حاوی دایوسمین و هسپریدین است که جزو فلاونوئیدها هستند. این فلاونوئیدها خاصیت محافظتی برای عروق دارند و می توانند جهت کمک به درمان واریس توصیه شوند. فلاونوئیدها در فرآورده دافلون بصورت میکرونیزه و خالص شده هستند که این میکرونیزه شدن منجر به بهبود جذب آن ها شده است.

ویتامین C
ویتامین سی در بهبود استحکام عروق می تواند نقش مثبتی داشته و جهت کمک به درمان واریس می تواند توصیه شود. مصرف روزانه 1000 میلی گرم از ویتامین سی در این مورد قابل توصیه است. ویتامین سی در مقادیر بالای 2000 میلی گرم با توجه به افزایش تولید اگزالیک اسید می تواند ریسک ایجاد سنگ های کلیوی را افزایش دهد و باید با احتیاط مصرف شود.
ویتامین E
ویتامین E به واسطه اثرات آنتی اکسیدانی خود، در کنار ویتامین سی می تواند از آسیب بافت رگ جلوگیری بکند و ممکن بتواند تاثیرات مثبتی در درمان واریس داشته باشد. مصرف روزانه 400 واحد از ویتامین E در این مورد قابل توصیه است.
جینکوبیلوبا
جینکوبیلوبا بواسطه افزایش جریان خون عروق ناحیه پا و جلوگیری از نشت عروق ممکن است بتواند تاثیرات مثبتی در درمان واریس داشته باشد.دوزینگ توصیه شده از جینکوبیلوبا در این مورد 60 میلی گرم 2 تا 3 بار در روز است که دوز نسبتا زیادی است. مکمل ها عموما حاوی 40 تا 80 میلی گرم جینکو هستند.
حین مصرف جینکوبیلویا احتیاطات زیر باید در نظر گرفته شود.
جینکوبیلوبا دارای خواص ضد پلاکتی است و در مصرف همزمان با سایر فراورده های ضد پلاکت و ضد انعقاد از جمله آسپیرین، وارفارین، امگا 3 و سیر می تواند ریسک خونریزی را افزایش دهد و باید با احتیاط مصرف شود.
جینکوبیلوبا در بیماران مبتلا به دیابت باید با احتیاط مصرف شود و ممکن است کنترل قند را در این بیماران با اختلال مواجه کند.
در بیماران مبتلا به صرع و اختلالات تشنجی بهتر است که از جینکوبیلوبا استفاده نشود.
در بیماران مبتلا به فشار خون، جینکوبیلوبا باید با احتیاط مصرف شود.
کلسیم دوبزیلات ( دوکسیوم )
کلسیم دوبزیلات فرآورده دیگری است که جهت کمک به درمان واریس و سایر اختلالات عروقی از جمله هموروئید و رتینوپاتی دیابتی می تواند به کار رود.
این ترکیب نیز دارای اثرات محافظتی بر عروق است و ممکن است بتواند مفید واقع شود.
اگر از این نوشته استفاده کردید، توصیه می کنیم ویدئوهای آموزشی ما درباره مکمل ها را هم به رایگان دانلود نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید