مکمل های موثر در کووید-19
چه مکمل هایی برای کرونا خوبه ؟
بسیاری از افراد درباره مصرف مکمل ها جهت پیشگیری از ابتلا به کرونا سوال می پرسند. اینکه آیا مصرف مکمل ها می تواند برای کمک به پیشگیری و یا درمان کووید-19 موثر واقع شود یا خیر. طبق مطالعات مصرف بعضی از مکمل ها می تواند با ایجاد اثرات مناسب در کووید-19 همراه باشد.
ویتامین سی
ویتامین سی یک جمع کننده رادیکال های آزاد محسوب شده و می تواند رادیکال های آزاد ایجاد شده را به راحتی ببلعد! همین امر می تواند در روند بیماری کووید-19 تاثیرات مثبت داشته باشد.
ویتامین سی همچنین می تواند کمک به افزایش ساخت اینترفرون نوع 1 شود.
از طرف دیگر، ویتامین سی می تواند منجر به افزایش ساخت کلاژن شود که آن هم جهت حفظ استحکام رگ ها و سلول ها می تواند تاثیرات مثبت داشته باشد.
ویتامین دی
یک مطالعه نشان داده است که افراد با سطوح ویتامین دی کمتر از 40 نانوگرم بر میلی لیتر بیماری کووید-19 را با شدت بیشتری نشان داده اند و توصیه می شود کسانی که کمبود ویتامین دی دارند سطوح ویتامین دی خود را بالاتر از 40 نانوگرم بر میلی لیتر حفظ کنند.
در بعضی از منابع مصرف روزانه 2000 واحد ویتامین دی جهت پیشگیری و 5000-4000 واحد روزانه در صورت ابتلا توصیه شده است. ( از مصرف خودسرانه ویتامین دی و بدون دانستن سطح سرمی باید اجتناب کرد)
ملاتونین
مطالعات بسیاری اثرات مثبت استفاده از ملاتونین را در کووید-19 نشان داده اند. ملاتونین یک هورمون اندوژن که در پاسخ به ریتم شبانه روزی از غدد پینه آل به داخل خون ترشح می شود. کاربرد تایید شده این مکمل، کمک به تنظیم ریتم شبانه روزی است و جهت کمک به درمان بی خوابی می تواند در نظر گرفته شود.
در سال های اخیر تاثیرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی برای ملاتونین در نظر گرفته شده است.
با افزایش سن میزان ملاتونین در بدن کاهش می یابد.
ملاتونین به واسطه جمع کردن رادیکال های آزاد، می تواند در سیر بیماری کووید-19 تاثیرات مثبتی داشته باشد.
ملاتونین به واسطه کاهش اینترلوکین 6، اینترلوکین 1، و سایر فاکتورهای التهابی، می تواند اثرات ضد التهابی داشته باشد و از طرفی قیمت مناسب و پروفایل عوارض جانبی مطلوبی نیز دارد.
سلنیوم
سلنیوم طبق بعضی مطالعات می تواند در پروسه فیوژن ویروس سارس-کوو-2 با سلول میزبان اختلال ایجاد کند.
سلنیوم همچنین می تواند منجر به پرولیفراسیون سلول های NK شود که در تقویت سیستم ایمنی ذاتی نقش موثری دارند. از طرفی می تواند منجر به پرولیفراسیون لنفوسیت های T و کاهش ترومبوز در عروق خونی شود. از طرفی با توجه به خواص آنتی اکسیدانی که دارد می تواند به عنوان یک مکمل قابل توجه در بیماران کووید-19 در نظر گرفته شود.
منیزیم
طبق بعضی از مطالعات، سطح منیزیم سرمی میتواند با سطح فاکتورهای التهابی بدن از جمله hs-CRP مرتبط باشد. به این صورت که هر چه میزان منیزیم سرمی کمتر باشد، میزان التهاب بیشتر است. این امر در بیماران مبتلا به کووید-19 که عموما فاکتورهای التهابی بالایی دارند می تواند کمک کننده باشد.
در یک مطالعه که بر روی 19 نفر از افراد مبتلا به کووید-19 انجام گرفته است، افرادی که حین بیماری منیزیم، ویتامین دی و ویتامین ب 12 دریافت کردند، نیاز به اکسیژن کمتری داشتند.
زینک
زینک جهت کارکرد مناسب سیستم ایمنی ذاتی و اکتسابی ضروری است. از طرفی در مطالعات اینویترو (مطالعاتی که خارج از بدن انجام می شوند) ثابت شده است که زینک می تواند منجر به مهار آنزیم RdRp ویروس کرونا شود. مهار این ویروس می تواند در تکثیر ویروس اختلال ایجاد کند. زینک جهت اعمال این اثر نیاز به ورود به داخل سلول دارد.
چنانپه به مبحث مکمل ها علاقه مندید، توصیه می کنیم ویدئوهای رایگان ما درباره مکمل های موثر در بیماری های مختلف را نیز ببینید.
دیدگاهتان را بنویسید